SOUMRAK PRÁVNÍKŮ

Do Česka dorazila cancel culture a významně zasáhne jednu specifickou profesní skupinu. Nelze vyloučit, že dokonce dojde ke zrušení této profesní skupiny. Nastupující kultura rušení se shlédla v alternativě k rušení zákonů.

Z přediva zákonů tkají své sítě právníci. Čím je předivo složitější, tím více klientů předivo zachytí. Rok co rok zákonů přibývá, rok co rok pavučina houstne. Rok co rok vyhledáváme právníky častěji než zubaře, přičemž na rozdíl od zubařů, co hledají kaz k odstranění, právníci hledají kaz k využití. Rok co rok častěji jsou právníci při hledání kazových kliček zaskočeni argumentací protistrany a rok co rok častěji musejí soudci při vynášení rozsudků pohlédnout z okna ke hvězdám, neboť právě tam, ve hvězdách, je právo a spravedlnost. Bohužel ve hvězdách, v nedohlednu, je i kultura rušení zákonů, která by právu a spravedlnosti vrátila původní smysl, jasnost a srozumitelnost. Proto přichází alternativa k rušení zákonů.

Alternativa k rušení zákonů spočívá v převzetí práce právníků někým, kdo spleti zákonů rozumí víc než právníci. Kdo umí v milisekundě vyhodnotit milióny právních předpisů, milióny existujících soudních rozhodnutí a milióny protiargumentů. Tím někým je umělá právní inteligence. Umělá právní inteligence je rychlá a bezchybná. Nad profesní skupinou právníků se smráká, na advokátních kancelářích se objeví cedule Zavřeno. Je tu ALI.

Vítaným benefitem je pak skutečnost, že ALI tlačí na zákonodárce, aby odstranili z práva kazové kličky. Neudělají-li to zákonodárci, udělá to AMPI.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.