ENERGETICKÁ POHODA

Chceme-li si koupit elektřinu, oslovíme výrobce elekřiny, který nám elektřinu dodá bez ohledu na to, komu patří rozvody. Chceme-li si koupit zemní plyn, oslovíme výrobce zemního plynu, který nám zemní plyn dodá bez ohledu na to, komu patří plynovod. Tato jednoduchá pravda nás dovede k řešení naší současné svízelné situace.

Na náměstí si otevřel prodejní stánek výrobce zemního plynu. Jsme-li pohotoví, vystojíme si krátkou frontu (nejsme-li pohotoví, vystojíme si mnohakilometrovou frontu) a sepíšeme s výrobcem zemního plynu smlouvu na dodávku zemního plynu do našeho sporáku a do našich kamen. Můžeme smlouvat o ceně, ale nejspíše asi skončíme na dvou až čtyřech korunách za kubík zemního plynu. Pro klid duše si ověříme cenu u konkurence. Budeme dozajista s naší volbou spokojeni.

Máme z pekla štěstí, že žijeme v liberálním prostředí a že si tudíž můžeme vybrat výrobce zemního plynu podle vlastního uvážení. Nikdo nás neomezuje, nikdo nám nenařizuje. Dojdeme si ke stánku Gazpromu na náměstí a zajistíme si energetickou pohodu domova.

Tak jednoduché to je. A pokud na náměstí nenajdeme prodejní stánek ČEZ, zajedeme příští týden do Temelínu.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.