SVĚT PODLE

30.10.2017 19:19 SVĚT PODLE
Úmyslně neuvádím zdrojový text, neboť je lhostejno, zda je v angličtině, němčině nebo ruštině (čínsky neumím):
„Když si od skuhrání a obviňování z prodeje evropských zájmů Vladimíru Putinovi odmyslíme veškerý rétorický balast, je zřejmé, že jakákoli forma hospodářské spolupráce mezi Moskvou a ‚starou Evropou‘ – v podobě Německa, Francie či Itálie – okamžitě zbavuje země ‚mladých východoevropských demokracií‘ samé podstaty jejich existence a hlavního smyslu života jejich národních projektů, který spočívá v tom, aby tvořily proamerický kordon mezi Evropou a Ruskem a take nepřímo mezi Evropou a Asií. Pokud Polsko, Ukrajina a jejich evropští spojenci již nebudou moci plnit funkci izolování zbytku Evropy od Ruska, stanou se pro Washington zbytečnými – a také zbytečnými samy pro sebe.“
(tématem byl Gazprom a budování Severního proudu 2)
Ani jedna z kandidujících stran či hnutí v českých parlamentních volbách neřešila riziko zbytečnosti České republiky, potažmo riziko vlastní zbytečnosti. Tím se s vysokou pravděpodobností strany a hnutí k vlastní zbytečnosti odsoudily. Jen bůh ví, co s nimi bude. Když to personifikuji – jen bůh ví, jak vypadá svět podle Babiše, jak vypadá svět podle Fialy, svět podle Bartoše, svět podle Okamury či jak vypadá svět podle Prota. Hrůzná představa přitom je, že do neznáma směřují i Babišovy děti, Fialovy děti i Okamurovy děti (Bartoš a Prot, pokud vím, děti nemají).
Nakouknu oknem k Babišovým a vidím, jak tatík uklidňuje svoje mladé – „Nebojte se, nebudete zbyteční.“ Totéž vidím v obýváku u Fialů a také u Okamurů. Bartoš s Protem zatím hulí trávu a pak odlétnou na paprsku.
Já ale nevím, co mám říct svým dětem.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: SVĚT PODLE

  1. Dugiaw napsal:

    lopressor 100mg canada – purchase inderal online cheap buy adalat sale

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.