JÁ, MENŠINA

4.4.2017 20:19 JÁ, MENŠINA
Vyžádalo si to zvýšené úsilí, ale dobrá věc se podařila: založil jsem a nechal zaregistrovat 10.584.423 neziskových organizací.
Každé z těchto více než deseti miliónů neziskových organizací jsem vetknul do zakládací listiny obecně prospěšný cíl: dosahování obecného blaha pro elementární jednotku menšiny – jednotlivce.
V souladu s ústavní Listinou základních práv a svobod se zrodil autentický nástroj pro ochranu každého z nás: základní práva a svobody jsou takto zaručeny bez rozdílu příslušnosti k národnostní nebo etnické menšině, a dokonce bez rozdílu k příslušnosti k jakékoli menšině.
Každá elementární menšina, kterou tvoří jednotlivec, je ve svých právech a svobodách chráněna svojí vlastní neziskovou organizací. Každý jednotlivec se v případě, kdy nabude důvodného podezření z porušování svých práv a svobod, může obrátit na svoji neziskovou organizaci, která se postará o to, aby bylo od konání či nekonání, vedoucí k porušování jeho práv a svobod, upuštěno.
Již při náběhu projektu lze očekávat výrazné rozšiřování obecného pocitu spravedlnosti. Současně poklesne zatížení soudů nesmyslnými spory mezi většinami a menšinami. Při zažité praxi protežování menšin bude mít elementární jednotka menšiny vždy přednost před libovolnou skupinou dvou a více osob. Podávání žalob při očekávaném soudním verdiktu bude zhola zbytečné – bude stačit být sám za sebe. Většina dvou a více osob vždy prohraje.
Obecně blahodárný účinek tohoto projektu se projeví v neziskovém sektoru – jako houby po suchu se vytratí tisíce neziskových organizací, zastupující etnické menšiny, LGTBP menšiny, intelektuální menšiny a jiné sociálně-psychologické menšiny. Obrazně řečeno, stromy v lese dostanou prostor opět volně, rovnoprávně a spravedlivě dýchat. Protože, kdo je víc, než
já, menšina.
Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.