FOR SALE

Na burze se objeví nový stánek. Na stánku se budou zájemcům nabízet ke koupi členské státy Evropské unie. Například Česká republika se bude prodávat za 6,8 biliónů Kč (319 miliard USD).

Solventní zájemci existují, ovšem patrně budou vyjednávat. V rukou budou mít přesvědčivé argumenty jako seznam aktiv a seznam pasiv. Nejvyšší ocenění patrně obdrží poloha České republiky, přesto realisticky nelze očekávat bouchnutí kladívka při ceně vyšší než 20%, tj. 1,4 bilióny Kč (64 miliard USD).

Kdo by mohl být náš nový vlastník ? Pravděpodobně ten, který správně ocenil naši polohu. Takový vlastník přesně ví, jak naší polohy využít ve svém byznysovém plánu. Jelikož samotné statky jsou mu víceméně k ničemu a průmyslové přednosti se vytratily, vlastnictví České republiky mu poslouží k jiným cílům. Odtud se dá odhadnout, kdo bude majitelem České republiky.

Měli bychom se připravovat na to, abychom byli pro byznysový plán nepostradatelní. Mnozí z nás se přípravě věnujeme již na stodeset procent. Z budoucnosti tudíž nemáme strach. Vlastníkovi České republiky splníme i to, co mu na očích neuvidíme a co mu ze rtů neodezříme.

Několikrát v historii byznysový plán selhal. Ovšem není vlastník jako vlastník.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.