ZPRAVODAJSKÉ VÝBUCHY

Včera se v rozhovoru o plynovodech Nord Stream blýsknul jeden zpravodajský server, který je lepší nejmenovat, abychom se nemuseli před známými stydět, že ho čteme:
„Veli-Pekka Tynkkynen, finský expert na energetiku, který se specializuje zvláště na Rusko, o pachatelích sabotáže nepochybuje. Ve chvíli, kdy se Rusku nedaří na frontě, eskaluje válku s Ukrajinou tímto způsobem. Snaží se těmito teroristickými činy vytvořit iluzi, že mohou ovlivnit infrastrukturu kdekoliv po světě, a vyvolat tak strach v Evropě, aby už nepodporovala Ukrajinu,‘ řekl v rozhovoru pro Seznam Zprávy.“
Vzápětí finský expert pokračoval:
„Rusové chtějí Evropě, ale i Americe ukázat, že mají možnosti dělat takové věci. Vzkazují nám, že mohou zničit například podmořské kabely zajišťující internetové připojení, nebo elektrické sítě. My teď nevíme, kdo to udělal, a pravděpodobně si ani v budoucnu nebudeme na 100 procent jistí.“
(Seznam Zprávy, 29.9.2022)

Nejmenovaný zpravodajský server chtěl finského experta možná zesměšnit, což se mu podařilo, i kdyby to nejmenovaný zpravodajský server neměl v úmyslu. Abychom si ověřili, že se o ruském pachateli nepochybuje a současně že nevíme, kdo to udělal, vypravili jsme se na místo tragédie.

Od přihlížejících racků jsme se dozvěděli, že v době poškození plynovodů Nord Stream byly v oblasti spatřeny konžské lodě a ponorky, chilské lodě a ponorky a thajské lodě a ponorky. Kromě toho byla spatřena islandská rybářská loď a kajak Pepka námořníka. To nám v rozklíčování záhady příliš nepomohlo, proto jsme se obrátili na bangladéšského experta na energetiku Pradipa Grodeho, který se specializuje zvláště na Indii:
„O pachatelích sabotáže nepochybuji.“

Víc jsme se nedozvěděli.

Buď se obrátíme na dalšího experta, nebo si na rybníku praktickou zkouškou ověříme, jestli by to Pepek námořník při eskymáku opravdu zvládnul. Tak si budeme na 100 procent jistí.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

1 komentář: ZPRAVODAJSKÉ VÝBUCHY

  1. Josef Juhas napsal:

    Opět pět.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.