SVINĚ A SLONI

Budeme-li hledat ve veřejně přístupných rozhodnutích Nejvyššího soudu rozhodnutí, jež obsahuje text „je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako svini“, neuspějeme. Budeme-li ovšem hledat podřezání sviní, uspějeme.

Na 2 roky s odkladem na 3 roky byl obviněný K.L. odsouzen za výrok „podříznu tě jako svini nebo jako slepici“. (rozhodnutí NS č. 4 Tdo 1061/2017)
Na 18 měsíců s odkladem na 3 roky byl obviněný M.K. odsouzen za výrok „jednoho krásného dne tu svini S. podříznu i s tím jejím parchantem“. (rozhodnutí NS č. 4 Tdo 1071/2015)
Na 3 roky byl obviněný T.S. odsouzen za výrok „pak tě podříznu, ty zkurvená svině, to neskončí dobře“. (rozhodnutí NS č. 7 Tdo 642/2020)
Na 10 měsíců byl obviněný V.G. odsouzen za výrok „já tu svini podříznu“. (rozhodnutí NS č. 11 Tdo 800/2014)
Na 3 roky s odkladem na 3,5 roku byla obviněná D.M. odsouzena za výrok „dneska tě podříznu jako sele“. (rozhodnutí NS č. 8 Tdo 898/2012)
Atd.

Je zřejmé, že v podřezávání sviní máme bohatou tradici. Sviním se to obvykle nelíbí a podřezání se brání. Není divu, jsou to svině (podle obviněných) a svině, jak známo ze života, přežívají.

Je pozoruhodné, že obvinění zhusta vykřikují o podřezání sviní. Nechtějí někoho podřezat jako jelena nebo jako koně převalského. Důvodem může být to, že jako děti navštívili nějakou prosincovou zabíjačku a považují podřezání svině za jednoduché. S podřezáním jelena či koně zkušenosti nemají. Soudy by se tudíž měli obávat, že obvinění jednoduchou práci zvládnou a dokončí, proto obhajoba, že to mysleli v nadsázce, je neudržitelná.

Naopak úplného osvobození by se měli dočkat ti obvinění, kteří o oběti prohlašují, že „je druhý Hitler a je nutné ho podřezat jako slona“. To by určitě nezvládnul ani ctihodný soudce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Chodec Optimista. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.